27. September 2021 00:07
Brukere online
Gjester online: 1

Medlemmer online: 0

Antall medlemmer: 51
Siste medlem: la9ala
Siste besøkende
LB1NF14 Uker
LA6UIA23 Uker
LA1PKA24 Uker
la9vra28 Uker
LA7PK35 Uker
LA1KP46 Uker
la9ala55 Uker
LA6FTA63 Uker
la3ng71 Uker
LA5XKA84 Uker
Logg inn
Brukernavn

PassordGlemt passordet?
Få nytt ved å klikke her.
QTH

  Bilder i hovedmappe: amateurradio.gif  Bilder i hovedmappe: star.gif Velkommen til Lillehammergruppen av NRRL Bilder i hovedmappe: star.gif Bilder i hovedmappe: banner.gif

 


Foto: Stein Erik Aaseth

 

Foto: SEAA

PS/ Da er nedrigging av gruppelokalet i gang. Vi prøver å få flyttet ut denne uken, uke 12/21. Nytt møtelokale blir i Røde Kors huset på Lillehammer. Første møte der onsdag 21.april kl.19.00

 

6.april 2021

 Nedrigging og utflytting er nå unnagjort. Gruppens materiell er midlertidig lagret, og må flyttes i løpet av juni måned. Antenne mast og antenner med tilbehør, er foreløpig lagret hos sekretær, LB1NF. Der står også brakka midlertidig, for montering av div utstyr.

 

7.mai 2021

Det er i dag oppmontert gruppens digipeater på nytt QTH. Dette ble ordnet av LA1PKA Knut Arild, og LB1NF Stein Erik.

 


Silent Key
Silent Key

Silent Key LA8YLA.

 

Lillehammergruppen av NRRL, (Norsk Radio Relæ Liga), LA2L, har mottatt melding om at Jan Olaf Aarum, LA8YLA, døde den 26.06.2020.

Det var en svært trist melding å få, men som vi i Lillehammergruppen var forberedt på måtte komme. Jan Olaf var åpen om sin situasjon, og meldte fra til styret i LA2L da han selv ble orientert om at videre behandling av hans kreftsykdom var nytteløst.

 

Han ble født i Oslo 28/12 1937 og har bodd i Oslo, i Finnmark og på Gjøvik. De siste årene bodde han i Nordlia ved Gjøvik.

Han har i ungdommen vært aktiv i trekkhundklubb i Oslo med syketransporter i Nordmarka. I militæret ble han utdannet dykker og tok dykkeroppdrag i mange år spesielt i Finnmark.  I Finnmark arbeidet han som sosiallærer og internatleder.

Han har tegnet i ukeblader og aviser med en typisk og morsom strek. I mange år var han aktiv i Røde Kors Hjelpekorps, der han var distriktsleder i fylket i Finnmark. Senere var han sambandsleder og instruktør i hjerte-lungeredning i Redalen Røde Kors Hjelpekorps. I mange år har han undervist i kurs for maritim VHF telefonistsertifikat. Han hadde eget firma på Gjøvik som teknisk tegner. Han var med på å starte redningsselskapskorpset som nå driver redningsskøyta på Gjøvik. Han har også vært formann i veterangruppen av lokalavdelingen i Gjøvik og omegn av Norges Automobilforbund.

 

Jan Olaf ble medlem i Lillehammergruppen med LAM-11785 i 1997 og tok lisensen LC6KBT i Juni 2000. Denne ble oppgradert til LA8YLA i 2007. Radiomannen LA8YLA Jan Olaf har for Lillehammergruppen hatt stor betydning for det som tidligere var nødsambandstjenesten i gruppen. Han utarbeidet planverk om sambandstjenesten til radioamatørene for Fylket, Kommunen og Politiet, og dette var det ikke mange i vårt vidstrakte land som hadde på plass. Mange av gruppene i NRRL fikk tilgang til å kopiere disse planverkene, og de brukes mange steder den dag i dag. Nød og Redningstjeneste var Jan Olaf sitt liv, og det medførte utrolig mange timer med planlegging.

 

I en tidlig fase av «sporingstjenesten» med små sporingssendere var Jan Olaf en pådriver i Lillehammergruppen for innkjøp av utstyr til dette. Her var Lillehammergruppen forholdsvis tidlig med i testing og bruk av radioteknisk utstyr, etter hvert som det ble tilgjengelig. Gjennom Jan Olaf sitt medlemskap i Redalen Røde Kors, ble Lillehammergruppen engasjert på mange plan, og det var en lengre periode et utvidet samarbeid innen søk og redning. Dette var Jan Olaf svært fornøyd med.

 

LA8YLA-Jan Olaf har i løpet av sitt lange medlemskap i Lillehammergruppen hatt mange verv i styret, bla som styremedlem, sekretær, nestformann og ikke minst som nevnt, gruppens nødsambandsmanager i mange år. Han var også aktiv i Gjøvik Totengruppen av NRRL. 

Som radioamatør med signatur LA8YLA har han hatt glede av mange kontakter i inn og utland på kortbølgebåndene.

 

Vi kjenner Jan som en omgjengelig fyr med mange interesser og initiativ. Han stilte villig opp på aksjoner og arrangementer i de frivillige organisasjonene.

Han snakket ofte om familien som han satte stor pris på, og var en hjemmets mann med kone og barn. Våre tanker går til kona Solveig, barn, barnebarn og oldebarn.

Vi lyser fred over Jans minne.

 

 

For Lillehammergruppen av NRRL, LB1NF- Stein Erik Aaseth, LA6FTA- Gudleik Alvik og LA1PKA- Knut Arild Myhren.

Den gyldne nøkkel
DGN

 

 

DGNO:

Under NRRLs generalforsamling, 6.april 2019, ble LA1PKA-Knut Arild utropt som medlem av DGNO; «Ridder av den gyldne nøkkel).

Den Gyldne Nøkkels Orden (DGNO) er det høyeste personlige hedersbevis som kan tildeles av NRRL. I år, 2019, er denne Ordenen 82 år gammel under NRRLs styre.
Ordenen ble opprinnelig innstiftet av Oslogruppen av NRRL etter en styrebeslutning den 9.september 1935, og ”overtatt” av Ligaen i og med at statuttene ble godkjent av NRRLs Hovedstyre 10.mai 1937.

LA1KP leste opp innstillingen fra Ordenskollegiet, på gruppemøte 24.april 2019, og en applaus var så absolutt berettiget.

 

 

 

Bilder i hovedmappe: ridder_2-rev.jpg

Repaetere
Amatørradio

For de av dere som ønsker å teste ut dekningsforholdene rundt Mjøsa, Gudbrandsdalen og Østerdalen.

 

Mjøsrepeater: 145.625 CTCSS 88,5 eller 1750 tone.

 

Spåtind: 145,750 CTCSS 91,5 (kan IKKE åpnes med 1750 tone)

 

Jetta: 145,6625 CTCSS 88,5 (kan IKKE åpnes med 1750 tone)

 

Gålå: 145,725 CTCSS 71,9 eller 1750 tone.

 

Ha en fin dag!

 

Mvh.Sekretæren

Sambandstjenesten Innlandet
Radioamatøren

Til alle som vil følge med hva SBI (Sambandstjenesten Innlandet) jobber med.

 

Klikk her: > Smil 

LD2LH
LD2LH

INFO APRS :

 

LD2LH, Lillehammergruppens digipeater er nå QRT.

 

Digipeater fra vårt gruppe QTH, Sjøsetervegen 33, 2618 Lillehammer er nå koblet ut pga nav flytting. Ingen avklaring på når denne digidpeater kan settes opp igjen. Trenger et sted på Lillehammer til dette. Noen som kunne tenke seg å sette opp denne hjemme?. Forslag mottas!

Bergenstur
Ekskursjon

LA1PKA-Knut Arild har vært en tur i Bergen.

 

Du kan lese om et av besøkene han gjorde her: Skipsradio

Link til Bergen Kringkaster: LA1ASK

Dugnad-21-05-14
Dugnad-21-05-14

Formann innviterte til dugnad kl. 16.00 i forkant av møte den 21.mai. Til dugnaden var det bestillt mobilkran med kurv for å nå opp til antennen som skulle monteres, og kabel fra stacka 2 m antennen som måtte skiftes grunnet vanninntrengning. På bildet ser vi formann LA1PKA-Knut Arild, og LA6FTA-Gudleik i aksjon.

Ny antenne montert er en 2m vertikal yagi som skal brukes i beredskapssammenheng mot LA7GR Gålå.

Dette fungerer nå utmerket, og det er med dette full 2m dekning fra Lesja til Lillehammer.

 

Bilder i hovedmappe: cimg0993.jpg

Forskrift om radioamatørlisens
Vekt

Her er linken: Lovdata-Forskrift

Nytt kallesignal??
Kunngjøring

Ønsker du deg nytt kallesignal, klikk her: PT 

Medlemsregistrering.
Kunngjøring

Viktig melding:

LA2L blir for tiden bombardert med spam(uidentifiserte personer som hacker seg inn som medlemmer).

Har derfor stengt muligheten til selv å registrere seg inntil videre. De som ønsker å registrere seg på vår hjemmeside, sender en epost til sekretæren. Adressen finner dere ved å klikke på linken "styret" i venstre meny, under fanen "Navigasjon".


1,639,192 Unike besøk

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2021 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.